Miért éppen Kenya?

  • Mert hosszú trópusi tengerpartok, izgalmaas szafarik és egzotikus vadvilág várják az idelátogatókat.
  • Mert a kenyai kézzel készített ékszerek, dísztárgyak, emléktárgyak mindenkit elvarázsolnak.

 

Éghajlat:


Egész évben forró, az éves átlaghőmérséklet 28-35°C, januártól márciusig meleg évszak van, decemberben és áprilisban időnként rövid és heves esőkre is lehet számítani. Nyári sapka, kalap és magas faktorszámú napozókrém használata napjainkban szinte kötelező. A muszlim vallás miatt az utcán ne viseljen nagyon kihívó ruhadarabokat,  és a szállodákban a vacsorához illő öltözet viselete elvárás. A szafarikon a reggeli és esti órákban hűvösre lehet számítani, ezért könnyű hosszúnadrágot és kardigánt is érdemes bekészíteni.

 

 

Kenya időjárás Levegő (C°) Víz (C°)
január 31 26
február 31 26
március 32 26
április 29 25
május 28 25
június 28 25
július 27 24
augusztus 27 24
szeptember 28 25
október 29 25
november 30 26
december 31 26

 

Diplomáciai képviselet:


Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Kabarsiran Avenue (off James Gichuru Road) Lavington, Nairobi, Kenya P.O.Box: 61146
Tel: +254-20-444-2616,+254-20-444-2624
Ügyeleti mobil: +254-738-905-187
Fax: +254-20-444-2101
E-mail: mission.nai@kum.gov.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/nairobi
 

Ország infó


Beutazási szabályok: Turista célú beutazás esetén vízum szükséges, mely Kenyába érkezéskor a repülőtéren szerezhető be, díja kb. 50 USD. Kérjük a nem magyar állampolgárságú utasainkat, érdeklődjenek a nagykövetségen a vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredő költségekért nem vállalunk felelősséget.
Friss: 2014.06.18. A Külügyminisztérium átmenetileg a kenyai óceánpartot, Mombasa és Lamu között, az „I. Nem javasolt utazási célországok és térségek" kategóriába sorolta.

Egészségügy: Kötelező védőoltás nincs, de sárgaláz és malária ellen érdemes beoltatni magunkat, mert az időjárási körülmények kedveznek ezeknek a betegségeknek. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi patika összeállítása ajánlott. A csapvíz fogyasztása tilos, mindenhol kapható palackozott víz.

Hivatalos pénznem:  Kenyai schilling, váltópénze a cent. 1 KES= 2,5 HUF , 1 USD= 76,5 KES. Ezeket az országba be-, és onnan kivinni tilos, de 2002 után nyomott USD-t is elfogadnak. Az országba bevihető külföldi, illetve helyi valuta mennyisége nem korlátozott, de nagyobb összegű készpénz bevitele esetén írásos nyilatkozattétel javasolt. A legtöbb nemzetközi hitelkártyát elfogadják a nagyvárosokban és az üdülőhelyeken, a kisebb településeken készpénz használata javasolt.

Időeltolódás: Magyarországi időhöz viszonyítva +2 óra.

Hivatalos nyelv: A szuahéli, de használatos az angol nyelv is.

Közbiztonság: Jó, de természetesen nem árt az óvatosság, fokozottan ügyeljenek értékeikre az utcán, illetve javasoljuk a szállodában bérelhető széfek igénybevételét.

Kedvcsináló


Kenya a „fekete kontinens" turisták által legkeresettebb és legattraktívabb országai közé tartozik.
A Tsavo Nemzeti Park Kenya első állatrezervátumaként nyílt meg 20.812 km2 területével mai napig Kenya legnagyobb nemzeti parkja. Páratlanul gazdag és egzotikus vadvilágával feledhetetlen élményt nyújt az odalátogatóknak. Aki a Kenyai szafari túrát választja, mindenképpen töltsön a nemzeti parkon belül egy éjszakát, mert akkor érinti meg igazán a „fekete kontinens" varázsa.

Kihagyhatatlan!


Aki Kenyában jár, nem hagyhatja ki az őslakos maszájok meglátogatását. Ha barátként és elfogadással közeledik hozzájuk, akkor meglátja, mennyire hihetetlenül barátságos nép.
A kenyai élménybeszámolók kihagyhatatlan része a korallzátonyokkkal teli (természetvédelmi területek) rendkívüli vízi világgal tarkított Indiai-óceánban való hajózás, snorkelezés, delfinleső túra. Kelet-Afrika legfejlettebb országát, Kenyát Önnek is látnia kell feltétlenül.

Ajánljuk figyelmébe
KÉRDÉSE VAN? ITT TEGYE FEL!