Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

Tartós befektetési értékpapír számla

Tartsa befektetéseit TBSz számlán, hiszen az idő múlásával így befektetése lekötési hozamára teljes vagy részleges kamat-, osztalék- és árfolyamnyereség-adó mentességet, valamint eho-mentességet érhet el. Ha a számlán tartott vagyonra a mentesség megszerzése előtt volna szüksége, úgy a számla bármikor megszüntethető.

  • Teljes kamat- osztalék- és árfolyamnyereség-adó mentességet és eho-mentességet érhet el forint és deviza befektetései hozadékánál.
  • TBSz számlát meglévő számlája mellé nyithat, a TBSz-nek külön számlavezetési díja nincs.
  • Szabadon választhat befektetési eszközt számlájához. Válasszon vállalati kötvényeink, befektetési jegyeink, az általunk forgalmazott állampapírok vagy akár tőzsdei részvények és határidős ügyletek közül!
  • Már 25 000 forintos összeg elhelyezésével elérhető.
  • TBSz számláját nálunk online is kezelheti.

Hogyan működik a TBSz?

A TBSz számla megnyitásának naptári évében (felhalmozási időszak) különböző nagyságú, tetszőleges összegeket helyezhet el forintban vagy más devizában, akár több alkalommal is, első alkalommal legalább 25 000 Ft értékben.

Minden naptári évben nyithat új TBSz számlát, amelyre tárgyévi befizetéseit gyűjtheti. Az adott évi nyilvántartási számla megnyitástól számított harmadik teljes naptári év végét követően a lekötési hozam utáni adófizetési kötelezettsége 16%-ról 10%-ra csökken, az ötödik naptári év végén pedig teljes kamat-, osztalék- és árfolyamnyereség-adó mentességet élvezhet. A szintén a hozamot terhelő 6%-os eho alól a számlanyitás utáni harmadik teljes naptári év végén, vagy ezt követő pénzkivonás esetén mentesül. További lehetőség, hogy a lekötési időszak harmadik évének utolsó napján a TBSz számláján összegyűlt vagyont részben is ki tudja vonni, ennek a résznek a lekötési hozama után már csak 10% adófizetési kötelezettség terheli. A lekötési időszak alatt és az elhelyezés évében is Ön döntheti el, hogy az elhelyezett pénzét és annak hozadékát milyen befektetési eszközbe fekteti.

 Tartós befektetési számla

TIPP: A TBSz számla már hordozható is, így amennyiben értékpapírok nyilvántartására alkalmas TBSz számlával rendelkezik és azt a teljes állományával együtt áthozná hozzánk, úgy tanácsadóink segítenek Önnek! 

Tartós Befektetési Szerződést magánszemélyek és társasházak köthetnek. A számlán elhelyezett megtakarítás adófizetési kötelezettség nélkül örökölhető, az általános illetékkötelezettség figyelembe vétele mellett. A fenti tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, hogy a további részletekről tájékozódjon és tanulmányozza át a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény és az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény vonatkozó rendelkezésit, továbbá a honlapunkon elérhető, hatályos Üzletszabályzatot, MiFID előzetes tájékoztatókat, illetve keresse meg tanácsadóinkat!