Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

A forward outright ügyletek - Elszámolás, költségek

ELSZÁMOLÁS

A forward outright pozíciók elszámolása folyamatosan, valós időben történik. Mit jelent ez? Minden árváltozás esetén a számlánkon lévő fedezet a pozíció nyitási ár és az aktuális ár különbözetének megfelelően változik: ha ez nyereség, akkor a számlánkon lévő pénzmennyiség növekszik, ha veszteség, akkor ennyivel csökken. (Fontos megemlíteni, hogy az aktuális nyereség vagy veszteség az ellenkező ajánlat alapján számítódik: azaz ha vételi pozíciónk van, akkor az eladási árfolyammal, ha eladási pozíciónk, akkor a vételi árfolyammal számítódik.)

Fontos még tudnunk, hogy az elszámolás mindig a jegyzett devizában történik. Azaz ha EUR/USD devizapárra kötöttünk, akkor USD-ben, ha viszont EUR/SEK devizapárra, akkor SEK-ben számolódik a nyereségünk vagy veszteségünk. Amennyiben számlánkat nem a jegyzett deviza nemében vezetjük, úgy a pozíció eredménye mindig az éppen aktuális SEK/USD (avagy 1/USD/SEK) árfolyamon kerül átszámításra, pozíció zárásakor pedig 0,5% konverziós díj kerül felszámításra.

Megjegyezzük ugyanakkor, hogy a QUAESTOR Értékpapír Zrt.az Ön eQTRADER® számlájának kizárólag az összesített fedezettségét nézi, azaz nem nézi külön az egyes termékek fedezettségét.

  • Amennyiben a szükséges fedezeteken (alap- és változó letétek) felül nincsen több szabad pénz a számláján, erről a QUAESTOR értesíti Önt. Ebben az esetben a nyitott pozíció esetleges jövőbeni veszteségei okozhatnak fedezethiányt, így azokat fokozottan kell figyelnie.
  • Amennyiben a szükséges fedezetek összege 25%-kal magasabb, mint a meglévő fedezete, úgy a QUAESTOR értesíti Önt és pótfedezet befizetése vagy a nyitott pozíciók egy részének lezárása válik szükségessé.
  • Amennyiben a szükséges fedezetek összege 50%-kal magasabb, mint a meglévő fedezete, úgy az összes nyitott pozíciója automatikusan lezárásra kerül.

KÖLTSÉGEK

A forward outright megbízások esetén nem számítunk fel semmilyen költséget, kizárólag az alacsony összegű megbízások esetén, melyeknél az adminisztrációs költségek fedezése érdekében 20 USD összegű díjat számítunk fel Az adminisztrációs díjak értékhatárát itt találja.