Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

Commodity CFD

KERESKEDJEN NYERSANYAGPIACI CFD-KEL AZ eQTRADER-BEN!

A nyersanyagpiaci CFD-k egy új és egyszerű lehetőséget jelentenek a befektetők számára, hogy a nyersanyagpiacokon kereskedjenek. Mostantól olajjal, mezőgazdasági terményekkel, arannyal és más nemesfémekkel is ugyanolyan egyszerűen kereskedhet, mint bármely más derivatív termékkel. A nyersanyagpiaci CFD-k közvetlen hozzáférést tesznek lehetővé a mögöttes (határidős) termékkel való kereskedelemhez, egyúttal rendelkeznek a CFD-k előnyös tulajdonságaival is.

EGY  EGYSZERŰ ALTERNATÍVA A HATÁRIDŐS KERESKEDELEMMEL SZEMBEN

A határidős (futures) piacokkal ellentétben, ahol gyakran korlátozzák a megbízások méretét (kontraktusok szerint kereskedhető), és magas a fedezetigény, ügyfeleink most a nyersanyagpiacot is elérhetik CFD-ken keresztül, melyeknél lehetőség nyílik tőkeáttételre, alacsony fedezetigénnyel.

Példa: az US Crude Oil CFD egy kontraktusa 25 hordó, szemben a nyersolaj futures 1000 hordót kitevő 1 kontraktusával. A kisebb méret miatt könnyebb és rugalmasabb a kereskedés, és az alacsonyabb fedezet igény miatt szélesebb réteg számára elérhető.

A NYERSANYAGPIACI CFD-K ELŐNYEI

  • Az első 50 000 euro értékig hússzoros tőkeáttétel lehetséges (5%-os fedezetigény), egyébként 10%-os a fedezetigény (margin).
  • A futureseknél kisebb méretű kontraktusok a rugalmasság érdekében
  • Teljes grafikus megjelenítés az árfolyam alakulásáról
  • Élő (real time) árak a mögöttes termék árfolyamváltozásának függvényében
  • Azonnali készpénz-megfeleltetés a mögöttes határidős termék függvényében
  • Könnyű diverzifikációs lehetőségek
  • A Bid/Ask spreadeken kívül semmilyen díj nem terheli a nyersanyagpiaci CFD-kereskedést
  • A shortolás maximálisan támogatott

HOZZÁFÉRÉS A VILÁG LEGNAGYOBB LIKVIDITÁSÚ NYERSANYAGPIACAIHOZ

Az eQTRADER lehetővé teszi, hogy ügyfeleink összesen húsz nyersanyagpiaci CFD-vel kereskedhessenek a platformon keresztül. Minden egyes derivatíva mögött egy futures kontraktus áll, de a CFD mind nevében, mind tickerében eltér attól.

EGY ÚJ BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉG: A NYERSANYAGPIACI CFD-K

A nyersanyagpiaci CFD-k kiváló lehetőséget kínálnak azoknak a befektetőknek, akik szeretnék deviza- ill. részvénypiaci befektetésükkel vállalt kockázatukat diverzifikálni, illetve új piaci lehetőségeket keresnek. A nyersanyagpiaci CFD-k alacsony fedezetigény mellett nyújtanak lehetőséget a futures piacokon való befektetésre tőkeáttétel mellett. Az alacsony fedezetigény és a kisebb méretű kontraktusok rugalmas kereskedési lehetőségeket biztosítanak a világ nyersanyagpiacain.

AZ eQTRADER NYERSANYAGPIACI CFD-KBEN ELÉRHETŐ NYERSANYAGOK:

Energia Fémek Könnyű nyersanyagok Mezőgazdasági termények
USA nyersolaj Arany NY kávé Kukorica
Egyesült Királyság nyersolaj Ezüst NY kakaó Búza
Fűtőolaj USA réz NY cukor #11 Szójabab
USA Benzin      
USA földgáz      


A NYERSANYAGPIACI CFD-K KONTRAKTUSAI JÓVAL KISEBBEK A FUTURESEKHEZ KÉPEST

A nyersanyagpiaci CFD-k kisebb kontraktusokban állnak rendelkezésre, mint mögöttes termékeik, a futuresek (határidős termékek). Például az US Crude Oil CFD egy kontraktusa 25 hordónyi, szemben az olaj futures 1000 hordós kontraktusával. Minden egyes CFD egy egységnyire vonatkozik az adott nyersanyagból (pl. egy hordó olaj) Az eQTRADER-ben minden termékre egy minimális kötésméretet meghaladóan adhat megbízást. A nyersanyagpiaci CFD-k fedezetigénye (margin) kisebb, mint a mögöttük álló határidős termékeké (futures), így nagyobb pozíciót vehetünk fel kevesebb pénzből.

DÍJMENTES KERESKEDELEM

A befektető számára kizárólag az árupiaci CFD-k vételi és eladási ára közti spread jelenik meg költségként. Az eQTRADER-ben nem terhelik a CFD-kereskedést további díjak vagy jutalékok. A spreadet a QUAESTOR határozza meg, így az eltér a mögöttes termék spreadjétől. Az árupiaci CFD-k árfolyama nem teljesen egyezik meg a futuresek árfolyamával.

AZ ÁRUPIACI CFD-K HAVONTA KIFUTNAK

A QUAESTOR CFD-kel ellentétben az árupiaci CFD-nek van lejáratuk, akárcsak a mögöttes határidős (futures) terméknek is. Amennyiben kifut egy kontraktus, úgy az arra vonatkozó nyitott pozíciók automatikusan zárásra kerülnek, és eredménye az ügyfél számláján könyvelődik.

LEJÁRAT

Az árupiaci CFD-k kifutásának dátumáról és időpontjáról több helyen is meggyőződhetnek ügyfeleink. Egyrészt az instrumentum információk között, másrészt pedig mikor megbízást adnak, a Trade és Order ablakokban.

A megadott napon, a megadott időpontban az adott kontraktus kereskedése megszüntetésre kerül. Az ügyfeleknek ügyelniük kell arra, mely napon lehet utoljára kereskedni az adott kontraktussal, hiszen a dátum kontraktusról kontraktusra és hónapról hónapra változik.

Az eQTRADER-ben jelenleg nincs mód arra, hogy az ügyfelek automatikusan görgessék pozíciójukat egyik hónapról a másikra. Minden nyitott pozíció automatikusan zárásra kerül a lejárat napján.

MEGBÍZÁSTÍPUSOK

Limitáras, piaci áras, stop, stop limit és követő stop megbízásokat adhatnak ügyfeleink az árupiaci CFD-k esetében. Ezeken felül lehetőség nyílik kapcsolat megbízásokat: Ha teljesül (If-Done) és OCO (One-Cancels-Other) megbízásokat bevinni a rendszerbe.