Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

Részvény CFD

A részvény CFD (Contract for Difference) egy adott részvény vagy egy adott részvényindex árfolyamának változására szóló termék. Lényegében alig különbözik a prompt részvénykereskedelemtől, de a részvény CFD (Contract for Difference) segítségével jelentős, akár hússzoros tőkeáttételt érhet el.

KINEK AJÁNLJUK?

A részvény CFD (Contract for Difference) termékeket mindazok számára ajánljuk, akik a fejlett piaci részvényekre, árupiaci termékre/terményekre vagy részvényindexekre jelentős, a határidős piacoknál is magasabb tőkeáttétellel szeretnének kereskedni, és mindezt a határidős piacok megkötései (pl. előre meghatározott kontraktusméret és előre meghatározott lejárat) nélkül szeretnék megtenni. Különösen ajánljuk azok számára, akik napon belül (day trade) kereskednek, illetve akik rendszeresen nyitnak eladási (short) pozíciókat.

A jelentős tőkeáttétel miatt a részvény CFD (Contract for Difference) termékeket kizárólag azon Ügyfeleink számára ajánljuk, akik a prompt részvénypiacokon már legalább egy éve aktívan kereskednek.

 

 

ELADÁSI (SHORT) POZÍCIÓK KÜLÖNLEGES SZABÁLYAI

Az eladási (short) pozíciókra az alábbi különleges szabályok vonatkoznak:

 • Egyes tőzsdék az eladási (short) pozíciókra külön előírásokkal rendelkeznek, melyeket természetesen betartunk. Ilyenek például az alábbiak:
 • Az Amerikai Egyesült Államok tőzsdéin létezik egy ún. „up-tick rule”, mely szerint az aktuális árhoz képest egy lépésközzel feljebb lehet csak eladási (short) pozíciót nyitni.
 • Az ausztrál piacon a limitált kölcsönözhető részvénymennyiség miatt elképzelhető, hogy eladási (short) pozíció nyitási megbízást nem tudunk teljesíteni.
 • Az eladási (short) pozíciók esetén a QUAESTOR Csoport fenntartja a jogot a pozíció zárására abban az esetben, ha a részvénykölcsönző a részvényt visszahívja. Jellemzően ez csak azon esetekben fordul elő, ha az adott részvényt felvásárolják, vagy kivezetik a tőzsdéről. Ilyen esemény 2005-2007 között két részvény esetében történt csak meg.

MEGBÍZÁS MEGADÁSA

Egy részvény CFD (Contract for Difference) megbízáshoz az alábbi információkat kell megadnia:

 • Mely CFD-re szeretne kereskedni
  A QUAESTOR Csoport több mint 5 000 részvény és több mint 20 részvényindex alapú CFD-t kínál
 • A megbízás iránya
  A megbízás iránya lehet vételi (long) vagy eladási (short) pozíció.
 • A megbízás típusa
  A megbízásunk megadása során összesen 4 különböző megbízás típusra van lehetőségünk: limit, piaci vagy stop és követő stop. Az egyes megbízás típusok részletes leírását itt találja.
 • A megbízás árfolyama és mennyisége
  Amennyiben limitáras vagy stop megbízást ad, úgy a megbízás árfolyamának megadására is szükség van. Munkatársaink az aktuális árfolyamokról minden esetben tájékoztatják, és a megbízás árfolyamára is adnak javaslatot. Az ár mellett természetesen meg kell adnia azt is, hogy mekkora mennyiségű részvényt kíván vásárolni. Amennyiben egy megadott összegért szeretne vásárolni vagy eladni, úgy elegendő csak a teljes összeget munkatársunkkal közölnie.
 • A megbízás lejárata
  A megbízás megadása során összesen 7 különböző lejáratot adhat meg: Visszavonásig; Tárgynapra; Egy hétre; Egy hónapra; Hét végéig; Hónap végéig; Év végéig; Megadott dátumig. Amennyiben nem ad meg megbízási lejáratot, megbízása automatikusan visszavonásig lesz érvényes. Az egyes lejáratok részletes leírását itt találja.