Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

Bemutatás

A prompt részvénypiacok az értéktőzsdék egyik legnagyobb érdeklődésre szert tevő részei (ún. szekciói), ahol a különböző vállalatok (részvénytársaságok) részvényeivel történik a kereskedés. A prompt (jelentése: azonnali) elnevezés arra utal, hogy a részvények adás-vétele azonnali, azaz ha ma veszünk egy részvényt, úgy az a mai naptól a mi tulajdonunkba kerül.

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZVÉNYT VÁSÁROLNI?

A világ egyik legfejlettebb tőzsdéje, az amerikai részvénypiac az elmúlt 80 év során éves átlagban 12,6%-os hozamot ért el, mindössze 3%-os éves átlagos infláció mellett.

A részvényekkel - a bankbetétekkel szemben - tehát nem csak pénzünk értékállóságát tudjuk biztosítani, azaz nem csak az infláció negatív hatásait tudjuk kiküszöbölni, hanem pénzünket meg is többszörözhetjük, az elkezd helyettünk dolgozni. (Az amerikaiak ezt úgy mondják: make money.) Ma már szinte köztudott, hogy magas vagyont kizárólag vállalkozással tudunk elérni. Saját vállalkozás alapításának lehetősége nem mindenkinek adatik meg, az azonban igen, hogy mások által alapított vállalkozásokban, azok részvényeiben érjenek el kiemelkedő hozamot.

Sokakat ugyanakkor elriaszt a részvénybefektetésektől a kockázat. Sokszor halljuk, hogy a részvényeken nem csak magas nyereséget, hanem jelentős veszteségeket is el lehet érni. Ez valóban így van abban az esetben, ha nem megfelelő kereskedési stratégiát alkalmazunk. Azonban ha célunknak megfelelően választjuk meg kereskedési stratégiánkat, akkor a befektetésünk kockázatát jelentősen tudjuk csökkenteni. 

KINEK AJÁNLJUK?

A részvény-befektetéseket mindenki számára ajánljuk, aki:

  • pénzüket hosszabb távon, legalább 4-5 éves távlatban szeretné "dolgoztatni
  • nem csak pénzük értékállóságát szeretné megőrizni, függetlenül attól, hogy ezt aktív kereskedéssel vagy néhány részvényből álló portfólió hosszú távú megtartásával szeretné elérni.

MIRE VAN SZÜKSÉG HOZZÁ? KÖLTSÉGEK, adózás