Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

QUAESTOR7

Mindenki az EKB nagy dobására vár. Rázós lehet ez a hét is!

A héten a világ szeme az EKB csütörtöki kamatdöntő ülésén lesz, hiszen bizonyítania kell, hogy beváltja korábbi ígéreteit, azaz valóban el kezdi vásárolni idén az államkötvényeket is (QE). Az euró piacát a héten a megszokottnál sokkal nagyobb hektikusság jellemezheti, a görög választásokról sem szabad megfeledkezni. Az euró kisebb-nagyobb kilengésekkel fog reagálni arra, amikor Mario Draghi pontról pontra ismerteti az eszközvásárlási program kondícióit, ill. sajátosságait. Az euró további leértékelődését elősegítheti az EKB mennyiségi lazítása, de mivel a program keretei feszesek, hatékonysága és sikere a reálgazdaság oldaláról bizonytalan.

Kedden a Nemzetközi Valutaalap is ismerteti friss gazdasági prognózisát, továbbá érdemes figyelni a szerdán kezdődő davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) elhangzó nyilatkozatokat is.

Az Egyesült Államokban ünnepnappal indul a hét, ezt követően azonban zsúfolt négy nap következik a részvénypiacok számára, a heti kiemelt jelentők: Morgan Stanley, Johnon & Johnson, IBM, Netflix (kedd), American Express és eBay (szerda), Travelers és Verizon (csütörtök), valamint a General Electric és McDonald’s (péntek). Makrogazdasági fronton csak a lakáspiaci adatokat érdemes kiemelni a tengerentúlon. A héten kezdődik a német gyorsjelentési szezon is, melyet a vállalati szoftvereket gyártó SAP nyit kedden.

A folytatáshoz kattintson a "Kiadványunk letöltése PDF formátumban" linkre.

Kiadványunk letöltése PDF formátumban