Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

QUAESTOR7

Van még erő az amerikai dollárban? Pénteken kiderül!

 

Ez a hét is tartogat meglepetéseket, főleg a devizapiacon kereskedők számára. A januári hónap rendkívül mozgalmas volt, megugrott a volatilitás. A hét kérdése számunkra az, hogy vajon a dollár ereje megtörik-e, miután az Egyesült Államokból az elmúlt hetekben meglehetősen vegyes adatok érkeztek?

 

A befektetők fókuszába ezen a héten kétségkívül az átfogó januári munkaerőpiaci jelentés, azon belül is elsősorban a bérek alakulása kerülhet, hiszen a bérdinamika gyorsulása nélkül a Fed inflációs célja – következésképp a kamatemelés is – távolodhat, ami az amerikai dollár alól kihúzná a talajt.

 

Nemcsak a dollár piaca lesz izgalmas a héten. Kedden tartja februári kamatdöntő ülését az ausztrál jegybank. Az általános piaci várakozások szerint maradhat a 2,50%-os alapkamat, de nem lenne meglepő számunkra a 25 bázispontos kamatvágás sem. Régiónkban a cseh és a lengyel kamatdöntés kaphat nagyobb figyelmet. A kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozások Lengyelországban erősödtek. A Bank of England csütörtökön tartja februári kamatdöntő ülését. Várakozásunk szerint maradhat a 0,50%-os alapkamat, különösebb meglepetésre nem számítunk, de a font gyengülhet a héten akkor, ha szerdán rossz híreket kapunk a szolgáltatóiparból.

 

A hét elején ismét az energiaipari szektor kerül előtérbe az Egyesült Államokban. Az egyéb szektorokat illetően érdemes lehet kiemelni a Walt Disney, a Chipotle Mexican Grill, a General Motors és a Merck gyorsjelentését is. A DAX komponens vállalatok közül a héten egyedül a Daimler teszi közzé részletes gyorsjelentését. A kisebb kapitalizációjú vállalatok közül a GEA Group és az Osram jelent szerdán. A világ vezető viszontbiztosítója, a Münich Re csütörtökön ismerteti főbb, előzetes negyedéves eredményeit.

A folytatáshoz kattintson a "Kiadványunk letöltése PDF formátumban" linkre.

Kiadványunk letöltése PDF formátumban