Általános: +36 40 222 111Tőzsdei: +36 40 102 021

Hazai vételi (long) ügyletek

I. MI AZ A PROMPT VÉTELI ÜGYLET?

A prompt részvényvásárlás a prompt részvénykereskedelem legrégebbi, hagyományos típusa, amikor egy adott részvényt annak reményében vásárolunk meg, hogy annak árfolyama emelkedni fog, azaz később magasabb árfolyamon tudjuk azt eladni.

II. KINEK AJÁNLJUK?

A prompt részvény vételi (long) ügyleteket mindenki számára ajánljuk, akik pénzüket hosszabb távon, legalább 4-5 éves távlatban szeretnék "dolgozatni", és nem csak pénzük értékállóságát szeretnék megőrizni.

Amennyiben Ön szereti és bírja is az izgalmakat, és még kiemelkedőbb hozamot szeretne elérni, továbbá van naponta legalább egy fél órája arra, hogy a pénze "dolgoztatásával" foglalkozzon, a spekulatív célú részvénykereskedést, azaz a részvények aktív, rendszeres adás-vételét ajánljuk. A QUAESTOR Csoport elemzői és üzletkötői rendszeres elemzésekkel, kereskedési stratégiákkal segítik Önt ebben. Javasoljuk, hogy mielőtt a részvényekkel kereskedne, vegyen részt a QUAESTOR Csoport ingyenes tanfolyamain, ahol betekintést nyerhet a tőzsdei kereskedés világába, továbbá megtudhatja, hogyan tudja kialakítani kereskedési stratégiáját, és hogyan tudja a veszteségei minimalizálásával és a nyereségei maximalizálásával a legmagasabb hozamot elérni.

Amennyiben nincsen ideje az aktív kereskedésre, úgy több okból is ajánljuk a QUAESTOR Csoport elemzői által rendszeresen felülvizsgált modellportfólió követését vagy a részvény alapú befektetési alapokat (pl. QUAESTOR Tallér vagy QUAESTOR Aranytallér) ajánljuk, melyeket szakemberek kezelnek, és amelyek szintén a bankbetétek hozamának akár több, mint dupláját hozhatják. (A QUAESTOR Tallér alap például 2002-2007 között évi átlagban több mint 15% hozamot ért el.) Egyrészt azért, mert így egy-két részvény helyett egy olyan, több részvényből álló portfólióval rendelkezik, mely esetében az egyik részvény árfolyamának esetleges csökkenését ellensúlyozhatja a portfólióban lévő többi részvény árfolyamának emelkedése, azaz a kockázatai jelentősen tudja csökkenteni. Másrészt azért, mert ezen portfóliókat szakemberek állítják össze és azt folyamatosan felülvizsgálják, így Önnek nem kell rendszeresen az egyes részvények teljesítményét, a részvények mögött álló részvénytársaságokkal kapcsolatos híreket és eseményeket folyamatosan figyelnie.

Amennyiben Ön tőkeáttétellel szeretne akár a hazai, akár a nemzetközi részvényekre kereskedni, úgy a határidős és a CFD termékeket javasoljuk.

III. MIRE VAN SZÜKSÉG HOZZÁ?

III.1. AMIRE MINDEKÉPPEN SZÜKSÉG VAN
A kereskedéshez kizárólag érvényes értékpapír számlaszerződésre és a megfelelő forintfedezetre van szükség. A részvényekkel történő kereskedést 500 000 forint feletti összegtől javasoljuk. A számlanyitásról információkat itt olvashat.

III.2. AMIT AJÁNLUNK
A kereskedéshez ajánljuk még Önnek, hogy

 • rendelkezzen Internet eléréssel és a WebBróker® segítségével így néhány gombnyomással megkötheti ügyleteit
 • fizessen elő WebBróker® számlája mellé a valós idejű (real-time) tőzsdei adatokra
 • vegyen részt a QUAESTOR Csoport ingyenes tanfolyamán

IV. FEDEZET

A részvények vásárlásához Önnek a részvények vételárának, valamint a részvényvásárlás költségeinek összegével kell rendelkeznie.

V. ELSZÁMOLÁS

A prompt részvényvételi (long) ügyletek esetén a meglévő pozícióinak nyeresége/vesztesége a nyitott pozíció lezárásakor, azaz a megvásárolt részvény eladásakor kerül elszámolásra. A nyitott pozíció lezárásáig elszámolás nem történik.

VI. KÖLTSÉGEK

A QUAESTOR Csoport a prompt részvényvételi (long) ügyletek esetén az Ön által teljesített havi illetve éves forgalom függvényében határozza meg a díjakat, így az aktívan kereskedő ügyfelek számára rendkívül alacsony díjakat tudunk biztosítani. Javasoljuk, hogy megbízásait a WebBróker® kereskedési rendszeren keresztül adja meg, hiszen így Ön nemcsak olcsóbban kereskedhet, de mentesül a megbízási-, módosítási- illetve visszavonási díjak alól is. A részletes kondíciókat itt találja.

   Call Centeren/Személyesen adott megbízások esetén WebBrókeren keresztül adott megbízások esetén
Megbízási díj 300 Ft INGYENES
Módosítási díj 200 Ft INGYENES
Visszavonási díj 200 Ft INGYENES
Teljesítési díj 0,25% - 1%, min. 2.500 Ft 0,25% - 0,8%, min. 250 Ft

 

VII. MEGBÍZÁS MEGADÁSA

Egy prompt részvényvételi (long) megbízáshoz az alábbi információkat kell megadnia:

 • Mely részvényre szeretne kereskedni
  A QUAESTOR Csoport minden, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett részvényre kínál kereskedési lehetőséget
 • A megbízás irány
  A megbízás iránya lehet vételi (long) vagy eladási (short) pozíció. A hazai prompt vételi (long) ügyletek esetében értelemszerűen vételi ügyletre ad megbízást.
 • A megbízás típusa
  A megbízásunk megadása során összesen 3 különböző megbízás típusra van lehetőségünk: limit, piaci vagy stop. Az egyes megbízás típusok részletes leírását itt találja
 • A megbízás árfolyama és mennyisége
  Amennyiben limitáras vagy stop megbízást ad, úgy a megbízás árfolyamának megadására is szükség van. Munkatársaink az aktuális árfolyamokról minden esetben tájékoztatják, és a megbízás árfolyamára is adnak javaslatot. Az ár mellett természetesen meg kell adnia azt is, hogy mekkora mennyiségű részvényt kíván vásárolni. Amennyiben egy megadott összegért szeretne vásárolni, úgy elegendő csak a teljes összeget munkatársunkkal közölnie.
 • A megbízás lejárata
  A megbízás megadása során "megadott dátumig" típusú megbízási lejáratot tud megadni. Így megbízása a megadott dátumig marad érvényben, ha addig nem teljesül, akkor a Budapesti Értéktőzsde rendszeréből automatikusan kikerül. Amennyiben nem ad meg megbízási lejáratot, megbízása automatikusan egy hónapra szól. Az egyes lejáratok részletes leírását itt találja