X

Keresés a QUAESTOR csoport oldalain

Kenese Golfközpont - Balatonkenese

  • Információ: +36 (40) 10 20 23

Kategória: szálloda, golfpálya

Elhelyezkedés:

az összesen 139 hektár nagyságú földterület Balatonkenese külterületén található.

Leírás:

a természeti védettséget élvező Balaton-parti fennsík közvetlen szomszédságában lévő – egyedülálló panorámájú – területen 48 hektár beépíthető. 90 hektáros részén sportcélú fejlesztés lehetséges.

Fejlesztési lehetőség:

a pénzügyi, szakmai befektetővel közösen, illetve annak megbízásából a következő ingatlanfejlesztést javasoljuk:

  • egy olyan golf- és idegenforgalmi központ létrehozása, amely a terület adta lehetőségeket kihasználva képes egész évben – a golf szezonon kívül is – élményt nyújtani az odalátogatók számára.

A tervezett fejlesztés részletei:

a QUAESTOR Csoport óriási lehetőségeket lát egy golfpályákkal összefüggő idegenforgalmi ingatlanfejlesztésben, ezért a 90 hektárnyi területen, magas színvonalon 18+9 lyukas, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas golfpályát tervez építeni. Ez „Kenese Golfközpont” néven egy közel 115 000 m2 felépítményű beruházással valósulhat meg.

A golfpálya szomszédságában a legmagasabb igényeket is kielégítő villapark épülne, ahol 50 db 200 m2-es villa és 150 db 70 m2 apartman ház várja majd a sport szerelmeseit. A saját telekrésszel, vagy kizárólagos használatú telekrésszel ellátott villák és apartmanok értékesítésre kerülnek, szándékaink szerint elsősorban a golfozók számára, továbbá néhány apartmant fenntartunk a szálloda számára.

A Kenese Golfközpontba érkezők kényelméről egy 4*, 150 szobás szálloda gondoskodik majd, mely emelt színvonalú wellness részleggel és egy nyitott-fedett élményfürdővel is kiegészülne.

Ez utóbbi egyedülálló, valódi nyitott-zárt trópusi strand homokos parttal, pálmafákkal, kellemes hőmérsékletű vízzel, élővilág bemutatására alkalmas akváriummal, bambuszkunyhó büfével. A családos vendégek kikapcsolódását a „Gyermekváros” rész garantálja, mely a nyugat-európai mintát követve a gyermekek biztonságos és örömteli szórakoztatást szolgálja. Mindez újszerű játékokkal, kaland lehetőséggel, animátori hálózattal egészülne ki. A Kenese Golfközpont területén kb. 400 fős konferenciaközpontot is terveztünk, amely növeli a szálloda kihasználtságát.

A páratlan idegenforgalmi komplexumot látványpincészet és borfalu teszi majd változatosabbá, ahol bemutatkozhatnak a főbb magyar borvidékek, így akár 10-15 perces sétával eljuthatunk Tokajból Villányba.

Befektetői célcsoport

szállodát, illetve golfcentrumot építeni, illetve üzemeltetni szándékozó ingatlanfejlesztők, illetve üzemeltetők

Jelenlegi műszaki paraméterek:

Cím: Balatonkenese

Telektömb összes terület: 1 391 564 m2

Üdülőövezet besorolású telekterület: 482 099 m2

Bruttó építhető szintterület üdülőövezetben: 33 500 m2

Sportcélú (18 + 9 lyukas golfpálya) terület: 840 251 m2

Természetvédelmi terület: 69 214 m2