X

Keresés a QUAESTOR csoport oldalain

 

feher-miklos-labdarugo-akademia

2006 júniusában hoztuk létre Az ETO JÖVŐJÉÉRT Alapítványt, amelyek célja a profi labdarúgócsapat utánpótlás-nevelésének segítése. Az alapítványunk fő céljai között szerepelt a labdarúgó akadémia és kollégium, valamint azt ezt kiszolgáló közoktatási intézmény létrehozása és fenntartása.

 

Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia logó

Elsőként 2007 szeptemberében a kollégiumunk kezdte meg működését, amelyet a tragikus körülmények között, nagyon fiatalon, már a Benfica játékosaként elhunyt egykori kiváló győri labdarúgóról, Fehér Miklósról neveztünk el. A kollégiumunkban a Győrtől távol élő családoktól érkező utánpótláskorú labdarúgók számára biztosítunk minden igényt kielégítő környezetben lakhatási lehetőséget. A kollégiumunk megépítése csak a kezdet volt, ezt követően az oktatási intézményünk létrehozása volt a cél, ugyanis a tehetséges labdarúgók számára a kellő számú edzéslehetőséget csak egy speciális időbeosztású oktatási intézménnyel lehetett kiszolgálni. Ezt felismerve 2008 szeptemberétől kezdte meg működését az 5 évfolyamos, 5 osztályos gimnáziumunk. Ezzel a labdarúgó akadémiák sorában teljesen egyedülállóak vagyunk, mert a hazai akadémiák közül csak nálunk működik saját oktatási intézmény. A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma már nem csak a labdarúgó tehetségek képzését és lakhatását biztosítja, hanem oktatja és neveli hallgatóit, ahol kiemelt figyelmet fordítunk a versenyszerűen sportolók személyiségfejlesztésére is. A gimnáziumunk 2011-től új, saját épületben működik, továbbra is maximálisan illeszkedve az egyesületben sportoló tanulók megnövekedett edzésidejéhez.

Az intézményünk – melynek jelenleg több mint 400 utánpótláskorú labdarúgója van – 2011-ben elnyerte a Legjobb Magyar Elit Akadémia címet.

További információ a www.fmla.hu oldalon.