X

Keresés a QUAESTOR csoport oldalain

 

A magyar-török kereskedelmi kapcsolatok élénkítésének érdekében 2013 decemberében Isztambulban megnyitottuk a Török-Magyar Kereskedőházat.A közös múltra visszatekintő magyar-török kapcsolatokból kifolyólag nagy hagyományai vannak a két ország közötti gazdasági és kereskedelmi tevékenység ápolásának, fejlesztésének.

 

Ebben a folyamatban játszik kiemelten fontos szerepet a létrehozott isztambuli Török-Magyar Kereskedőház. Feladata, hogy tovább mélyítse a két ország közötti üzleti kapcsolatokat, elsősorban a befektetés közvetítés, az üzleti kapcsolatépítés, valamint a kereskedelem és a turizmus élénkítése területén. Legfőbb célkitűzésünk az, hogy elősegítsük a magyar vállalatok térnyerését Törökországban, hogy jelentős piacot találjunk a magyar ipar és mezőgazdaság termékei számára. Ezen túl tevékenyen részt kívánunk venni abban is, hogy minél több török befektetés valósuljon meg Magyarországon.

 

Magyarország és Törökország között 2012-ben 2,1 milliárd amerikai dollár volt a kétoldalú áruforgalom, melyből a magyar export 1,6 milliárd amerikai dollárt tett ki. Magyarország elsősorban gépeket és elektromos berendezéseket, műanyag árukat és járműveket, illetve élőállatot exportál Törökországba, amely az egyik legjelentősebb célpiaca a magyarországi szarvasmarha-exportnak.

További információ a www.tmte.eu oldalon.